2016. január 3., vasárnap

Soha ne add fel!

Jó látni, hogy nem vagyok egyedül, nemcsak én gondolom úgy, hogy nem az "okoskodó" bloggerek mondatait kellene idézgetni a közösségi portálokon azért, hogy jó kedvünk legyen és pozitívan szemléljük a világot. Ahogyan tegnapi bejegyzésemben és a facebook oldalamon is írtam, sokkal jobb ötletnek tartom, hogy a magyar és világirodalomban megjelent versekből, regényekből idézzünk, hiszen az irodalmi művek is sok pozitív életszemléletet sugalló gondolatot tartalmaznak. A facebook oldalamra érkezett hozzászólásokból, üzenetekből azt látom, sokan vannak, akik sokkal szívesebben olvassák az írók, költők gondolatait, mint azokét a bloggerekét, akik silány, semmitmondó mondatokat írnak, ráadásul olyan szavakkal, mint "szívás", "nem oké" vagy "baromság".

Úgy gondoltam itt és a facebook oldalamon is, ebben az évben minden nap megosztok egy irodalmi műből idézett, pozitív életszemléletet sugalló gondolatot. 

Versekből, regényekből idézve megmutatom, mennyivel szebben vagy frappánsabban ki lehet fejezni a pozitív életszemléletet, mennyivel több bölcsesség rejlik egy-egy irodalmi mű pár sorában, mint egy blogger „okoskodásában”, és mennyivel többet mondanak, mint néhány odavetett sor, amelyek gyakran olyanok, mintha csak egymás után hányták volna őket, s amelyek között sokszor semmi összefüggés, csupán minden tartalom nélkül arra buzdítanak, hogy mosolyogj, mert minden nap csodálatos, és csakis rajtad múlik, hogy aznap mi történik veled. 

Sajnos nem minden nap csodálatos. Történnek a világban tragédiák, vannak rossz napjaink, és sokszor egyáltalán nem rajtunk múlik, hogy mi történik velünk. Annyit tehetünk, hogy igyekszünk nem foglalkozni a bosszúságokkal, megtaláljuk a világban a szépséget, tudunk örülni annak, amink van, és megtaláljuk az életben az apró örömöket is. És, persze, a kezünkbe vesszük a sorsunk irányítását, mert döntenünk nekünk kell. Erről is szólnak a regényekbe, versekbe szőtt gondolatok. 


A mai idézet:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése