2016. január 6., szerda

Higgy benne, és valóra válik!

Ebben az évben minden nap megosztok egy irodalmi műből idézett, pozitív életszemléletet sugalló gondolatot. A közösségi portálokat ugyanis ellepte azoknak a bloggereknek az „okoskodása”, akik gyakran csupán egymás után hányt sorokkal, minden tartalom nélküli szövegekkel buzdítanak pozitív életszemléletre. Hogy mit gondolok ezekről az idézetekről, idei első bejegyzésemben megírtam, aki kíváncsi rá, elolvashatja ITT.

Szerintem sokkal kellemesebb lenne, ha irodalmi művekből olvashatnánk a pozitív életszemléletet sugalló gondolatokat. Úgyhogy ebben az évben versekből, regényekből idézve itt és a facebook oldalamon is megmutatom, mennyivel szebben vagy frappánsabban ki lehet fejezni a pozitív életszemléletet, mennyivel több bölcsesség rejlik egy-egy irodalmi mű pár sorában, mint egy blogger „okoskodásában”.

A mára választott idézetemről eszembe jutnak azok, akik egyetlen mondattal elintézik a siker titkát, valahogy így: Higgy benne, és valóra válik. Az ilyen mondatok számomra tartalmatlanok. Ezért nem szeretem azoknak a bloggereknek a bejegyzéseit, akik idéznek önmaguktól egy-egy ilyen, vagy hasonló mondatot, de tovább nem gondolkodnak.
Valóra válik, hát persze… De hogyan? Senki nem gondolhatja, hogy a hit önmagában elég, tenni semmit nem kell. 
Én abban hiszek, hogy amit csinálunk, abban hinni kell.  

A mai idézet: 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése